Duurzame medische kleding die voldoet aan alle eisen.
Bremswegje 8c
4751RW Oud Gastel, Nederland
Telefonisch contact
06-53 842 673
Medische kleding maar dan

Duurzaam & zelfredzaam

VP Medical fashion bied de oplossing voor medisch professionals en ziekenhuizen om te streven naar duurzame zorg. Van tandarts tot een duurzame “groene” OK in het ziekenhuis. Met onze eigen productie binnen Europa zorgen we er voor dat u niet afhankelijk hoeft te zijn van disposables op de wereldmarkt van veiligheidsartikelen.

Zo zorgen we samen met ziekenhuizen en medische instellingen voor meer zekerheden en het bevorderen van de zelfredzaamheid van deze instanties.

Daarnaast kunnen alle bij ons gekochte producten gerecycled worden binnen Nederland. Zo maken wij er onder andere nieuwe compressiekousen van voor in het ziekenhuis. Ook kunnen de vezels in meubelen worden verwerkt.

0 x

wassen tot slijtage

0 %

C02 besparing per jaar*

0 %

vermindering van de medische afvalberg*

Ontdek de voordelen

Duurzaamheid in de wereld van medische kleding

De roep om verduurzaming van onze maatschappij is groot en vraagt om duurzame alternatieven voor wegwerp artikelen als wegwerp kleding. Bovendien is er door een tekort aan grondstoffen een overspannen markt van wegwerp artikelen ontstaan met daardoor hoge prijzen en onzekere leveringen.

De ”Zorg” kan ook kiezen voor duurzame, wasbare medische kleding.  Zo kunnen klimaat en milieu doelstellingen behaald  worden. De keuze voor herbruikbare kleding draagt bij aan deze maatschappelijke opgave.

Wilt u weten hoe duurzaam uw instelling is?

Ontdek de mogelijkheden

Zelfredzaamheid van de zorgsector bevorderen.

De corona-epidemie in 2020 heeft de zorgsector doen inzien hoe belangrijk het is om niet afhankelijk te zijn van de aanbiedingen op de markt van veiligheidsartikelen. Er zal voldoende productie moeten zijn in Europa, het beste nog in eigen land. De zelfredzaamheid moet dus omhoog, voor meer zekerheden.

Vele zorgorganisaties hebben inmiddels gekozen voor levering van medische kleding door VP Medical Fashion. Een Nederlands bedrijf waarmee men zeker is van snelle levering en voldoende voorraad. Wilt u weten hoe u de zelfredzaamheid van uw instelling kunt bevorderen?